Monthly Archives: január 2013

2013-ban utat mutatunk a vadászvilág felé!

Kedves leendő és jelenlegi Egyesületi Tagok, Klubvezetők, Klubtagok!

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmet a Retriever Vadászkutya Egyesület 2013. évi programjára, amelyben olyan, tréningek, versenyek kerülnek megrendezésre, ahol bármilyen fajtájú vadászkutyának vagy akár apportírozó hajlamú keverék kutyának lehetősége adódik az élő és a meleg vaddal való munka megismerésére, vízi és szárazföldi közegben egyaránt, illetve vadászat közeli szituációk megélésére (pl. vércsapa- és vonszalék munka). Azon gazdáknak, akiktől távol áll a vadászat, azonban jó képességű vadászkutyája szeretné, ha kielégíthetné apportírozó, kereső hajlamát nagy lehetőséggel szolgál a szarvasgomba-kereső kutyakiképzés, amely lehetőséget nyújt a gombászat és a természetjárás világának megismerésére.

                             

A változatos foglalkozások és a tartalmas versenyek új élményekkel, tapasztalatokkal és értékekkel gazdagíthatják vadászkutyánkat és minket, Gazdákat egyaránt.

Igény esetén, 10-15 vadászkutya részvételével lenne mód csoportos vadászat szervezésére, ami a különböző vadászkutya fajták munkájának megismerése mellett teret biztosítana az egyesületek összetartására, közös célként kitűzve a vadászkutyák tudásának minél magasabb szintre való emelését.

                                     

Várunk szeretettel minden érdeklődőt, vadászkutyást az általunk szervezett programokon, akik a dummy-val dolgozó vadászkutya versenyek mellett szeretnék felszabadítani a kutyájukban rejlő ősi ösztönöket és bevezetni őket a vadászat világába!

A versenyek és tréningek időpontjáról a honlapunk szolgál további információkkal!

                         

                                                                             Joó Katalin

                                                                            Retriever Vadászkutya Egyesület

                                                                            www.retrievervadaszkutya.hu

                                                                            katalinjoo86@gmail.com

Vadász- és szarvasgombász kutyakiképzés 2013

Retriever Vadászkutya Egyesület

Várunk szeretettel minden érdeklődőt, állatbarátot BÁRMILYEN nemű, fajtájú, korú és tudásszintű vadászkutyával, akik fontosnak tartják, hogy kutyájuk fegyelmezett társukká válhasson, teljes életet élhessen, s vadászkutyaként kiteljesedjen abban, amire kitenyésztették, hogy ne szakadjon meg a vadászat nagy múltú, ősi hagyománya.
Továbbá szeretnénk felhívni a figyelmet a vadászkutya képzést követő SZARVASGOMBÁSZ kutya képzés lehetőségére, ami teret biztosít a szarvasgombák megismerése mellett a természetjárásra.
A tréningek alapjául szolgál, hogy az állatokkal, a kutyákkal való bánásmód teljes mértékben kölcsönös bizalmat és tiszteletet követel. A varázslat nem a kutyában keresendő, hanem a helyes, szükség esetén a változtatásra nyitott emberi hozzáállásban rejlik.

     

A 2013-es évben az alábbi képzési díjak érvényesek:

Vadászkutya képzés:     25.000 Ft / év

Szarvasgombász kutya képzése:   25.000 Ft / év

Éves tagdíj: 9000 Ft

A képzések részletes programjáról a PROGRAMOK menüpont szolgálhat további információkkal.

Várunk sok szeretettel minden leendő és jelenlegi vadászkutyás tagot!

      

Vadászkutyát szeretnék!

 

                          

 A leendőbeli kutyatartók számára a jövőre nézve a leghasznos tanácsok egyike, hogy Vadászkutyát tartani nagy örömmel és élményekkel jár, de egyben óriási felelősség is. Tudatában kell lennünk jövendőbeli társunk tartási, illetve képzési igényeivel, mind fizikai, mind mentális szempontból, amikért télen-nyáron kötelezettséget kell vállalnunk.
Nagyon át kell gondolnunk, hogy honnan is kerüljön családunkba a jövendőbeli kedvencünk, mert ezen a döntésen múlik az elkövetkezendő 10-15 év örömteli, sikerekben gazdag vagy keserű, borús évek sorsa.
A választásban elsődleges szempont legyen, hogy megbízható, leinformált, hivatalos tenyésztőtől származzon jövendőbeli kölyökkutyánk, ahol lehetőségünk van a tenyészkutyák törzskönyvének, eredményeinek megtekintésére.
Minden kölyökkutya aranyos, a laikusok, első gazdis kutyatartók számára bűbájosak, érdeklődők és elegendő információ a számukra, hogy oltottak és egészségesnek tűnnek. Azonban genetikai adottságaikról ekkor még nem árulnak el elegendő infomációt. Sokan a könnyebb utat választva, önmagukat tenyésztőnek valló, de valójában szaporítókhoz fordulva szereznek be fele annyiért minőségi vadászkutyaként hírdetett kutyákat, amellyel támogatják tevékenységüket is, ezzel fokozatosan tönkretéve az adott fajtát.
Éppen ezért, mielőtt kutyafajtát, tenyésztőt és a már megbízható tenyésztőnél lévő alomból választunk, mindig legyünk jól informáltak, tapasztaltak, átgondoltak és céltudatosak, hogy a későbbiekben ne érjen minket olyan meglepetés, hogy vadászkutyánk lényegében mindenre alkalmas, csak Vadászkutyának nem!

“Viselkedésed, gondolataid, tetteid minden pillanatban üzenetet közvetítenek kutyád felé,

Bánj vele úgy, hogy hűséges társaddá válhasson!”

                                                                                                                               Joó Katalin

                         

A vadászkutya választásával és bármilyen kérdésével forduljon hozzám bizalommal, ha egy stabil idegrendszerű, kitűnő genetikai háttérrel rendelkező kölyökkutya barátjává szeretne válni!

Gödöllői-Huncut Vadász Kennel

 Rácz István

+36 20 916 65 07     

racz.istvan@retrievervadaszkutya.hu

                                                                                                                

Isaszegi-Merész Vadász Kennel 

Joó Katalin

+36 30 656 05 88

katalinjoo86@gmail.com