Vadászkutyát szeretnék! – Alomhírek

Kedves leendő és jelenlegi Vadászkutya Gazdák!

Várjuk a vadászkutya tartással, gondozással, képzéssel kapcsolatos tapasztalaitokat, élményeiteket, nehézségeiteket, véleményeiteket, amikkel segítséget nyújthattok a leendő kutyatartóknak!
Számukra a jövőre nézve a leghasznos tanácsok egyike, hogy Vadászkutyát tartani nagy örömmel és élményekkel jár, de egyben óriási felelősség is. Tudatában kell lennünk jövendőbeli társunk tartási, illetve képzési igényeivel, mind fizikai, mind mentális szempontból, amikért télen-nyáron kötelezettséget kell vállalnunk.
Nagyon át kell gondolnunk, hogy honnan is kerüljön családunkba a jövendőbeli kedvencünk, mert ezen a döntésen múlik az elkövetkezendő 10-15 év keserű, borús vagy örömteli, sikerekben gazdag évek sorsa.
A választásban elsődleges szempont legyen, hogy megbízható, leinformált, hivatalos tenyésztőtől származzon jövendőbeli kölyökkutyánk, ahol lehetőségünk van a tenyészkutyák törzskönyvének, eredményeinek megtekintésére.
Minden kölyökkutya aranyos, a laikusok, első gazdis kutyatartók számára bűbájosak, érdeklődők és elegendő információ a számukra, hogy oltottak és egészségesnek tűnnek. Azonban genetikai adottságaikról ekkor még nem árulnak el elegendő infomációt. Sokan a könnyebb utat választva, önmagukat tenyésztőnek valló, de valójában szaporítókhoz fordulva szereznek be fele annyiért minőségi vadászkutyaként hírdetett kutyákat, amellyel támogatják tevékenységüket is, ezzel fokozatosan tönkretéve az adott fajtát.
Éppen ezért, mielőtt kutyafajtát, tenyésztőt és a már megbízható tenyésztőnél lévő alomból választunk, mindig legyünk jól informáltak, tapasztaltak, átgondoltak és céltudatosak, hogy a későbbiekben ne érjen minket olyan meglepetés, hogy vadászkutyánk lényegében mindenre alkalmas, csak Vadászkutyának nem!
A vadászkutya választásával és bármilyen kérdésével forduljon hozzánk bizalommal, ha egy stabil idegrendszerű, kitűnő genetikai háttérrel rendelkező kölyökkutya barátjává szeretne válni!
“Viselkedésed, gondolataid, tetteid minden pillanatban üzenetet közvetítenek kutyád felé,
 Bánj vele úgy, hogy hűséges társaddá válhasson!”
                                                                                                                                       Joó Katalin

Gödöllői-Huncut Vadász Kennel

 Rácz István
+36 20 916 65 07
racz.istvan@retrievervadaszkutya.hu 

Joó Katalin

+36 20 610 39 10

katalinjoo86@gmail.com

 

 

 

 

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>