Vadászkutyát szeretnék!

 

                          

 A leendőbeli kutyatartók számára a jövőre nézve a leghasznos tanácsok egyike, hogy Vadászkutyát tartani nagy örömmel és élményekkel jár, de egyben óriási felelősség is. Tudatában kell lennünk jövendőbeli társunk tartási, illetve képzési igényeivel, mind fizikai, mind mentális szempontból, amikért télen-nyáron kötelezettséget kell vállalnunk.
Nagyon át kell gondolnunk, hogy honnan is kerüljön családunkba a jövendőbeli kedvencünk, mert ezen a döntésen múlik az elkövetkezendő 10-15 év örömteli, sikerekben gazdag vagy keserű, borús évek sorsa.
A választásban elsődleges szempont legyen, hogy megbízható, leinformált, hivatalos tenyésztőtől származzon jövendőbeli kölyökkutyánk, ahol lehetőségünk van a tenyészkutyák törzskönyvének, eredményeinek megtekintésére.
Minden kölyökkutya aranyos, a laikusok, első gazdis kutyatartók számára bűbájosak, érdeklődők és elegendő információ a számukra, hogy oltottak és egészségesnek tűnnek. Azonban genetikai adottságaikról ekkor még nem árulnak el elegendő infomációt. Sokan a könnyebb utat választva, önmagukat tenyésztőnek valló, de valójában szaporítókhoz fordulva szereznek be fele annyiért minőségi vadászkutyaként hírdetett kutyákat, amellyel támogatják tevékenységüket is, ezzel fokozatosan tönkretéve az adott fajtát.
Éppen ezért, mielőtt kutyafajtát, tenyésztőt és a már megbízható tenyésztőnél lévő alomból választunk, mindig legyünk jól informáltak, tapasztaltak, átgondoltak és céltudatosak, hogy a későbbiekben ne érjen minket olyan meglepetés, hogy vadászkutyánk lényegében mindenre alkalmas, csak Vadászkutyának nem!

“Viselkedésed, gondolataid, tetteid minden pillanatban üzenetet közvetítenek kutyád felé,

Bánj vele úgy, hogy hűséges társaddá válhasson!”

                                                                                                                               Joó Katalin

                         

A vadászkutya választásával és bármilyen kérdésével forduljon hozzám bizalommal, ha egy stabil idegrendszerű, kitűnő genetikai háttérrel rendelkező kölyökkutya barátjává szeretne válni!

Gödöllői-Huncut Vadász Kennel

 Rácz István

+36 20 916 65 07     

racz.istvan@retrievervadaszkutya.hu

                                                                                                                

Isaszegi-Merész Vadász Kennel 

Joó Katalin

+36 30 656 05 88

katalinjoo86@gmail.com

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>